ПОЛИГРАФ (ДЕТЕКТОР ЛЖИ)

(+380) 98 214-90-63
Проверка на полиграфе от 1500 грн.

среда, 30 апреля 2014 г.

Встановлення систем відеоспостереження

Ринок сучасних систем відеоспостереження і охоронного телебачення переживає сьогодні бурхливе зростання, пов'язане з підвищенням інтересу до безпеки бізнесу і удома. В кожному випадку система повинна проектуватися і устанваливаться під конкретне завдання із залученням фахівців-інтеграторів. Причому при порівнянній ефективності вартість схожих проектів по організації відеоспостереження може відрізнятися у декілька разів: за рахунок різниці в ціні на різне устаткування.

Ринок сучасних систем відеоспостереження і охоронного телебачення переживає сьогодні бурхливе зростання, пов'язане з підвищенням інтересу до безпеки бізнесу і удома. В кожному випадку система повинна проектуватися і устанваливаться під конкретне завдання із залученням фахівців-інтеграторів. Причому при порівнянній ефективності вартість схожих проектів по організації відеоспостереження може відрізнятися у декілька разів: за рахунок різниці в ціні на різне устаткування.
У організації системи охоронного відеоспостереження важливий комплексний підхід. Помилкою було б вважати, що досить витратити якусь суму на установку технічних засобів системи відеоспостереження, і проблема розв'язана. Ні,відеоспостереження - це усього лише засіб видаленого контролю за ситуацією.

Фахівці рекомендують потенційним покупцям не квапитися з самостійними виводами, а лише чітко сформулювати завдання і поставити його компанії-інтегратору. Наприклад: "Треба, щоб не крали із складу мого магазину, на що компанія готова витратити 1000$". Вибирання технічних засобів слід доручити фахівцеві. Цілком можливо, що системи відеоспостереження в цьому списку зовсім не виявиться, а сам проект обійдеться значно дешевше.
1.    Не економте на дрібницях. Напевно придбання відмінної системи спостереження виявиться Вам не по кишені. Але це не означає, що необхідно придбати найдешевший варіант. Наслідуйте прислів'я "Ми не занадто багаті, щоб купувати дешеві речі".
2.    Обов'язково звернетеся до професіоналів. Прагніть не придбавати системи спостереження у приватних осіб, на базарах або в маловідомих неспеціалізованих фірмах. Погнавшись за дешевизною, Ви можете сильно програти в якості. Крім того, дуже важливо, щоб установку Вашої камери проводили справжні фахівці. Інакше навіть високоякісне устаткування може стати купою нікчемного заліза.
3.    Не встановлюйте камеру "тимчасово" Слід пам'ятати "Ніщо не таке постійне як тимчасове". Ретельно підберіть місце (краще це зробити заздалегідь) з урахуванням Ваших потреб і тільки тоді встановлюйте.
4.    При установці камери прагніть підібрати найбільш захищене місце, щоб запобігти навмисному або випадковому ушкодженню системи.
5.    Заздалегідь вирішите, хто вестиме спостереження і де знаходитиметься спостережний пункт. Досить поширена практика, коли за камерами дивиться директор підприємства, або хто або з керівництва. На мій погляд, це не цілком правильне рішення. Так само не кращим є покладання додаткових обов'язків по спостереженню, на якого або працівника. Кожен повинен займатися своєю справою. Якщо керівництво хоче контролювати зображення, краще встановити дублююче устаткування. За камерами ж повинні стежити співробітники Вашої безпеки. Необхідно також врахувати, що тривале спостереження за зображенням, здатне значно притупити увагу і ослабити реакцію, що може привести до серйозних упущень. Тому доцільною буде організація спостереження в декілька змін.
6.    Якщо ви плануєте вести запис, заздалегідь вирішите питання, хто переглядатиме записаний матеріал, а також який час Ви зберігатимете записане? Якщо буде організований архів записів, важливо зберігати матеріали строго в певному порядку, щоб уникнути плутанини.
7.    Пам'ятаєте, що система відеоспостереження, сама по собі, нездатна уберегти Вас від негативних ситуацій. Ефективність її роботи безпосередньо залежить від Вас.

Комментариев нет:

Отправить комментарий